Selecteer een pagina

Samenwerkende organisaties

Het Groninger Dementietafelcomité bestaat uit afgevaardigden van verschillende kennis- en zorgorganisaties in de provincie Groningen.

4202.tmp

Cosis

Cosis is een zorgorganisatie in Groningen en Drenthe voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking. Cosis is een fusie van het voormalige NOVO (Groningen) en Promens Care (Drenthe). Vanuit Cosis zijn Marie-José van Dreumel (arts VG) en Sharina Grefelman (orthopedagoog) betrokken bij SDTG.

Zijlen

De Zijlen

De Zijlen biedt zorg aan zo’n 1100 mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen, waaronder op de locaties in Tolbert en Leek. Vanuit De Zijlen is Saskia Niewold (logopedist) betrokken bij SDTG.

Sheerenloo Nieuw

‘s Heeren Loo

De ’s Heeren Loo zorggroep biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking. ’s Heeren Loo heeft verschillende locaties door heel het land, waaronder De Opmaat in Bedum. Sabrina van Weering-Scholten (logopedist) sluit vanuit De Opmaat aan bij SDTG.

Rug

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bestaat sinds 1614 en is een internationaal toonaangevende universiteit met 11 faculteiten, zo’n 200 opleidingen (bachelor en master) en ruim 30.000 studenten. Binnen de Faculteit der Medische Wetenschappen/UMCG doen prof. dr. Peter De Deyn en dr. Alain Dekker wetenschappelijk onderzoek naar dementie bij mensen met een verstandelijke beperking, en downsyndroom in het bijzonder.

Umcg

UMCG

Het Universiteit Medisch Centrum Groningen (UMCG) is hét universitaire ziekenhuis van Noord-Nederland, ontstaan uit een fusie van de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG). Het recent gelanceerde UMCG Alzheimer Centrum maakt zich sterk voor zorg, onderzoek en onderwijs naar Alzheimer en andere vormen van dementie. Mensen met een verstandelijke beperking worden natuurlijk niet vergeten. Vanuit het UMCG zijn prof. dr. Peter De Deyn, dr. Alain Dekker en Tineke van Lingen betrokken bij SDTG.

Zavie

zaVie

Stichting zaVie is belangenbehartiger voor én van alle mensen die zorg, aandacht en ondersteuning nodig hebben in de provincie Groningen. ZaVie werkt aan een betere maatschappelijke positie en kwaliteit van leven voor mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking, chronisch zieken, senioren en hun naasten/mantelzorgers. ZaVie staat voor “zorg en aandacht Voor iedereen”. De nadruk ligt op Vie met een hoofdletter V: het leven. ZaVie staat namelijk positief in het leven, gelooft in de kracht van mensen zelf in een samenleving waarin iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig en gelijkwaardig mee kan doen.

Zorgbelanggroningen

Zorgbelang Groningen

Zorgbelang Groningen wil voor alle Groningers toegankelijke, betaalbare en kwalitatief goede zorg en ondersteuning die aansluit bij hun wensen, behoeften en ervaringen. Zodat zij – ook met een chronische ziekte of beperking – kunnen blijven meedoen in de samenleving en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven houden. Als belangenbehartiger werkt Zorgbelang vóór patiënten, cliënten, naasten en mantelzorgers, maar vooral mét hen. Want: goede zorg en duurzame oplossingen voor de zorg bereik je alleen samen met de mensen om wie het gaat.