Selecteer een pagina

Samenwerkende organisaties

Het Dementietafelcomité bestaat uit afgevaardigden van verschillende kennis- en zorgorganisaties.

All Logo2022 Rgb Blauw Paars Oranje Pos

Alliade

Alliade is een grote zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en kwetsbare ouderen in Friesland. Vanuit Alliade zijn Alain Dekker (hoofd afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek) en Roelie Fopma (GZ-psycholoog) betrokken bij de organisatie van de noordelijke Dementietafels.

4202.tmp

Cosis

Cosis is een zorgorganisatie in Groningen en Drenthe voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking. Vanuit Cosis zijn Marie-José van Dreumel (arts VG), Sharina Grefelman (gedragskundige) en Jacobine Kolk (ondersteuner) betrokken bij SDTG.

Zijlen

De Zijlen

De Zijlen biedt zorg aan zo’n 1100 mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen, waaronder op de locaties in Tolbert en Leek.

Sheerenloo Nieuw

‘s Heeren Loo

De ’s Heeren Loo zorggroep biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking. ’s Heeren Loo heeft verschillende locaties door heel het land, waaronder De Opmaat in Bedum. 

Rug

Rijksuniversiteit Groningen/UMCG

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bestaat sinds 1614 en is een internationaal toonaangevende universiteit met 11 faculteiten, zo’n 200 opleidingen (bachelor en master) en ruim 30.000 studenten. Prof. dr. Peter De Deyn en dr. Alain Dekker (tevens werkzaam als hoofd PWO bij Alliade) doen wetenschappelijk onderzoek naar dementie bij mensen met een verstandelijke beperking, en downsyndroom in het bijzonder.

Logo Vanboeijen

Vanboeijen

Vanboeijen is als aanbieder van gehandicaptenzorg in de provincie Drenthe vertegenwoordigd in het organiserend comité van de Dementietafel. Vanboeijen biedt ondersteuning aan mensen met vaak een ernstige verstandelijke beperking. Dat kan thuis of op een van hun locaties (wonen en werk/dagbesteding). Henk Woltjer (trainer) is lid van het organiserend comité.

Zavie

zaVie

Stichting zaVie is belangenbehartiger voor én van alle mensen die zorg, aandacht en ondersteuning nodig hebben in de provincie Groningen. ZaVie werkt aan een betere maatschappelijke positie en kwaliteit van leven voor mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking, chronisch zieken, senioren en hun naasten/mantelzorgers. ZaVie staat voor “zorg en aandacht Voor iedereen”. De nadruk ligt op Vie met een hoofdletter V: het leven. ZaVie staat namelijk positief in het leven, gelooft in de kracht van mensen zelf in een samenleving waarin iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig en gelijkwaardig mee kan doen. Petra Steenbergen (projectleider bij Zorgbelang Groningen) vertegenwoordigt zaVie binnen SDTG.

Zorgbelanggroningen

Zorgbelang Groningen

Zorgbelang Groningen wil voor alle Groningers toegankelijke, betaalbare en kwalitatief goede zorg en ondersteuning die aansluit bij hun wensen, behoeften en ervaringen. Zodat zij – ook met een chronische ziekte of beperking – kunnen blijven meedoen in de samenleving en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven houden. Als belangenbehartiger werkt Zorgbelang vóór patiënten, cliënten, naasten en mantelzorgers, maar vooral mét hen. Want: goede zorg en duurzame oplossingen voor de zorg bereik je alleen samen met de mensen om wie het gaat.