Selecteer een pagina

Media

Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking

Interview, Inspiratieboek ‘Zo maken we de samenleving dementievriendelijk’

Stichting Zet en de PGraad hebben een inspiratieboek gemaakt over dementie en een dementievriendelijke samenleving. Hierin legt Alain Dekker (RUG-UMCG) uit waarom mensen met downsyndroom zo’n hoge kans hebben op dementie. Er is een grote kennisbehoefte bij familieleden en begeleiders over dit onderwerp. Dat blijkt ook wel uit de grote opkomst bij de Dementietafel Groningen met steevast zo’n 120 bezoekers. Helaas zijn nog veel praktijkvragen onbeantwoord. Reden te meer voor meer onderzoek!

Bron: Inspiratieboek ‘Zo maken we de samenleving dementievriendelijk’, Tilburg: Zet en PG-raad, maart 2019, p.94-99
Tekst: Michiel Stol
Foto’s: Karla Hoffman

‘Er is zoveel behoefte aan kennis’

Interview, LEEF! Met dementie

LEEF! Met dementie is een tijdschrift over dementie en een dementievriendelijke samenleving. Het landelijke project ‘Samen kom je verder’ (subsidiegever ZonMw) probeert kennis rondom dementie bij mensen met een verstandelijke beperking te vergroten. De Dementietafel is een prachtig middel om dit te bewerkstelligen. Alain Dekker (RUG-UMCG), ook betrokken bij ‘Samen kom je verder’, geeft tekst en uitleg.

Bron: LEEF! Met dementie, jaargang 3, december 2018, p.32-35
Tekst: Michiel Stol
Foto’s: Jan ten Napel e.a.

Hersenwerk: Ivoren toren

Column, Markant
Alain Dekker (RUG-UMCG) is gedurende zijn promotieonderzoek twee jaar lang columnist geweest voor Markant, het tijdschrift voor de gehandicaptensector. In oktober 2016 wijdde hij zijn column aan het belang van multidisciplinair werken en de Groningse Dementietafel.

Bron: Markant, jaargang 21, nr. 5, oktober 2016, p.33
Tekst: Alain Dekker

‘Er is een enorme honger naar informatie’

Reportage/interview, Markant
Markant, het tijdschrift voor de gehandicaptensector, besteedt uitgebreid aandacht aan de Dementietafel Groningen. Verslaggever Johan de Koning bezoekt de avond en spreekt vooraf uitgebreid met Peter De Deyn en Alain Dekker (RUG-UMCG) over hun onderzoek en de grote kennisbehoefte rond het onderwerp dementie bij mensen met downsyndroom.

Bron: Markant, jaargang 20, nr. 5, oktober 2015, p.12-16
Tekst: Johan de Koning
Foto’s: Jaap Spieker

Aankomende bijeenkomsten

Dementietafel van 8 oktober in Groningen
8 oktober 2019, 19:30 - 22:30

Dementietafel van 28 oktober in Spier
28 oktober 2019, 19:30 - 22:30